TIADA TUHAN SELAIN ALLAH, MUHAMMAD ITU PESURUH ALLAH

TIADA TUHAN SELAIN ALLAH, MUHAMMAD ITU PESURUH ALLAH
Voting

::::: AHLAN WA SAHLAN WA MARHABAN BIKUM :::::

SaHaBaT BLoGGeR

AWARD UNTUK SAHABAT : TEGAKKAN PANJI ISLAM

AWARD UNTUK SAHABAT : TEGAKKAN PANJI ISLAM

::::: CENDERAHATI DARI GUA OTAI :::::

::::: CENDERAHATI DARI GUA OTAI :::::
SYUKRAN JAZIILAN LAKA...

"DOA ITU SENJATA ORANG BERIMAN"

"DOA ITU SENJATA ORANG BERIMAN"

FADHILATUS SHEIKH MISHARI AL-AFASY : SURAH AL-MULK

HADIAH TV DARI IJOKS2009.. .TERIMA KASIH

TUNTUTLAH ILMU - SUARA FIRDAUS

Suara Firdaus - Tuntutlah Ilmu.mp3
Download at rapidlibrary mp3 music
Rapid Library

PENANGAN ZIKRULLAH - SUARA FIRDAUS

 
Suara Firdaus Penangan Zikrullah.mp3
Download at rapidlibrary mp3 music
Rapid Library

Wednesday, June 10, 2009

SEKSA MENINGGALKAN SOLAT

Orang yang tidak sembahyang akan diseksa dengan 15 seksa; 6 daripadanya akan diterima di dunia, 3 seksa tatkala hendak mati, 3 seksa lagi ketika berada di alam kubur dan 3 seksa lagi di hari kiamat.
Enam seksa semasa hidup di dunia:
1. Ditinggalkan berkat pada umurnya.2. Allah akan menghapuskan tanda-tanda orang soleh daripada mukanya.3. Tiap-tiap amal yang dikerjakan tiada diberikan pahala kepadanya.4. Segala doanya tiada diperkenankan oleh Allah.5. Dia dimarahi dan dibenci oleh segala makhluk di dunia.6. Tidak ada baginya bahagian daripada doa orang-orang soleh.
Tiga seksa tatkala hendak mati:
1. Dia mati dalam kehinaan.2. Mati dalam keadaan yang sangat lapar.3. Mati dalam keadaan yang sangat haus, sehinggakan jika dituangkan kepadanya sekelian air laut di dunia ini, dia tetapmerasa tidak puas.
Inilah 3 seksaan tatkala hendak menghembuskan nafasnya yang terakhir.
Tiga seksa ketika di alam kubur:
1. Disempitkan kuburnya.2. Dinyalakan api, di mana dia akan membalik-balikkan dirinya didalam bara api itu.3. Allah mngerahkan ular yang paling besar untuk menyebat mayatitu, yang mana dinamakan ular itu 'SHAJKUL AKRAK' dan ular itu akan berkata, Sesungguhnya aku telah disuruh oleh Tuhanku untuk memukul engkau dari Subuh hingga ke Zuhur, dipukul pula hingga ke Asar dengan sebab engkau sia-siakan waktu Zuhur. Begitulah seterusnya tiap-tiap hari dan malam sehingga hari kiamat.
Tiga seksa di hari kiamat: 1. Allah memerintahkan malaikat azab agar menghela orang yang tidak sembahyang itu ke dalam neraka.2. Allah menilik pada orang yang tidak sembahyang itu dengan tilikan yang murka.3. Allah akan mengira orang yang tidak sembahyang itu dengan kiraannya yang paling berat dan terus disumbatkan ke dalam neraka, sebagaimana firman Allah yang bermaksud, "Apa yang membawa kamu ke neraka?" Mereka menjawab, "Kami tidak solat."

No comments:

Related Posts with Thumbnails