TIADA TUHAN SELAIN ALLAH, MUHAMMAD ITU PESURUH ALLAH

TIADA TUHAN SELAIN ALLAH, MUHAMMAD ITU PESURUH ALLAH
Voting

::::: AHLAN WA SAHLAN WA MARHABAN BIKUM :::::

SaHaBaT BLoGGeR

AWARD UNTUK SAHABAT : TEGAKKAN PANJI ISLAM

AWARD UNTUK SAHABAT : TEGAKKAN PANJI ISLAM

::::: CENDERAHATI DARI GUA OTAI :::::

::::: CENDERAHATI DARI GUA OTAI :::::
SYUKRAN JAZIILAN LAKA...

"DOA ITU SENJATA ORANG BERIMAN"

"DOA ITU SENJATA ORANG BERIMAN"

FADHILATUS SHEIKH MISHARI AL-AFASY : SURAH AL-MULK

HADIAH TV DARI IJOKS2009.. .TERIMA KASIH

TUNTUTLAH ILMU - SUARA FIRDAUS

Suara Firdaus - Tuntutlah Ilmu.mp3
Download at rapidlibrary mp3 music
Rapid Library

PENANGAN ZIKRULLAH - SUARA FIRDAUS

 
Suara Firdaus Penangan Zikrullah.mp3
Download at rapidlibrary mp3 music
Rapid Library

Monday, September 07, 2009

AWARD DARI KAK UMMI..


السلام عليكم ورحمة الله


Award di atas saya terima dari Kak UmmiHumaira, seorang rakan bloggers dan salah seorang follower blog ni.

Arahan Kak Ummi :
Kepada penerima award ni, bahagian A dan C adalah soalan optional. Bahagian B adalah soalan wajib. Selamat menjawab soalan exam ni. Mendahului UPSR ni :P

Oklah… memandangkan soalan A dan C adalah optional… saya telah memilih A dan soalan C saya abaikan buat seketika. Cadang nak skip soalan B… tapi kak Ummi dah kata wajib saya jawab jugalah sekadar mampu dan untuk tak menghampakan kak Ummi.

BAHAGIAN A

::: 5 fakta menarik tentang pemberi award :

1. Seorang ibu yang rajin meng’update’ blognya dengan artikel-artikel menarik.

2. Peramah, baik hati, suka bercerita dan sering menyebut perkataan Allahumma Bariklana Fima Razaqtana… hehe( betul kan Kak Ummi?) – yang belakang tu saya tambah je.. sorry ek.

3. Ibu kepada lima orang anak dan salah seorang daripadanya telah berjaya menjadi Johan Hafazan Al-Quran Peringkat Kebangsaan ™ baru-baru ini. Tahniah la untuk Kak Ummi dan keluarga.

4. Dikenal pasti sebagai seorang yang penyayang. Kenyataan ini dikuatkan dengan bukti kukuh. (Membela ikan dan hamster dalam blog… kalau tak caya tengok kat blog beliau.

5. Fakta menarik ni bukan saya yang reka.. tapi pengakuan ikhlas dari pemberi award. Saya cuma copy/paste. Kak Ummi berkata : “Badan ku dah naik menjadi2 , nak diet tapiiiiii pantang tengok makanan . aduh lari segala niat suci pula”.

BAHAGIAN B

::: 10 fakta menarik mengenai diri anda :

Kak… yang ni nak bagitau sikit… saya pun tak tau apa yang menarik tentang diri saya ni…. Biasa je… tapi untuk tak menghampakan… saya cerita la serba sedikit.. niat untuk taaruf.

1. Anak ketiga dari enam orang adik beradik… tapi mendapat gelaran ANGAH. Sudah berumahtangga dan punya dua orang anak. Menarik tu…

2. Dilantik menjadi ketua murid SKPHW pada tahun 1988. Yang menariknya…. Bila saya dah form 3… pergi semula ke sekolah tu, nama saya sebagai ketua murid masih belum dipadam.. menarik kan??

3. Suka dan fanatic kepada warna hijau…. Tapi bukan semua baju berwarna hijau.. ni tak berapa menarik sangat sebab ramai lagi yang suka warna hijau… tapi warna hijau itu menyebabkan saya tertarik.

4. Hobi antaranya mengumpul beg dan kopiah…. Kalau nak tau.. kopiah yang saya pakai pada gambar sewaktu di pasar philippines tu… dah lebih 15 tahun… masih cantik dan elok.

5. Makanan kegemaran nasi ayam, nasi kenduri pun sedap kalau ada air asam.. Allahumma….. puasa.. puasa.. sabo je la.

6. ‘Dipaksa’ menjadi imam tarawih sejak berumur 13 tahun…. lotih den…

7. Anak saudara pupu kepada Mufti kontroversi…. Sapa dia… pikiaq la no… tapi… saya adalah saya.. dia adalah dia.

8. Seorang yang aktif semasa kanak-kanak dan remaja. Bayangkan sewaktu di asrama… bulan puasa pun masih main bola petang-petang lepas tadarus. Orang pun naik hairan… diorang ni puasa ke tak. Ikhs.. mesti la puasa….

9. Ni bukan menarik… tetapi kelakar… Pernah menangis sebab tak dapat no. 1. haha… ketawa kat diri sendiri. Waktu kat sekolah rendah asyik dapat no.1. Naik sekolah menengah baru le rasa tak dapat no.1. Tulah… pengajaran tu… jangan berlagak pandai… sebab ada orang lain lebih pandai dan bijak dari kita… tapi jangan jadi orang bodoh sudah la.

10. Tak suka menangkap gambar walaupun kamera sentiasa di bawa ke mana-mana. Kalau pergi kenduri kawin ke.. berkelah ke… dah boleh agak dah… kamera tu bawak buat cukup syarat je…. tangkapnye idak. Menarik ke pelik ni?

Itu jelah kak…. Nak tau lanjut… kena bagi award lain dan sertakan soalan yang lebih mencabar ye… hehe. (gurau je). Award Kak Ummi saya akan frame dan letak kat sidebar. Terima kasih banyak ye Kak Ummi sebab bersedekah di bulan Ramadhan ni.. :)


والله اعلم

4 comments:

ummi humaira said...

salam ustaz , akak dah baca dah no , mdh2an silatur rahim dan ukhuwah fillah berpanjangan.hebat ! ustaz pun jd imam diusaia muda..semalam hubby ummi buka you tube , ada remaja dr s'pura jd imam tarawikh sjk umur 15 ,hubby ummi terpegun , ummi jwb pdnya , hai bang ,anak kita umur berapa? bla bla.....

syahbandar87 said...

mufti kontroversi??bekas mufti perlis ke ustaz??hehe...
:)

سيف النظام بن حاج عثمان said...

Salam Kak...

Kalau ingat kisah dulu-dulu memang menarik. Saya banyak belajar sewaktu di sekolah menengah. Di situ saya cuba praktikkan apa yang saya pelajari. Saya kata dipaksa tu bukan apa... pada usia tu saya pun tak yakin dan tak percaya saya boleh jadi imam... :).

InsyaAllah.. Hanan tu ada potensi besar... parang dah ada.. tinggal asah agar sentiasa tajam.

سيف النظام بن حاج عثمان said...

Salam syah...

Hehe.. bukan yang tu la.. aik.. takkan tak boleh teka kot.. mufti mana yang berasal sekampung dengan saya? ... tapi dengar betul-betul statement saya.. saya adalah saya dan dia adalah dia.. :).

Related Posts with Thumbnails