TIADA TUHAN SELAIN ALLAH, MUHAMMAD ITU PESURUH ALLAH

TIADA TUHAN SELAIN ALLAH, MUHAMMAD ITU PESURUH ALLAH
Voting

::::: AHLAN WA SAHLAN WA MARHABAN BIKUM :::::

SaHaBaT BLoGGeR

AWARD UNTUK SAHABAT : TEGAKKAN PANJI ISLAM

AWARD UNTUK SAHABAT : TEGAKKAN PANJI ISLAM

::::: CENDERAHATI DARI GUA OTAI :::::

::::: CENDERAHATI DARI GUA OTAI :::::
SYUKRAN JAZIILAN LAKA...

"DOA ITU SENJATA ORANG BERIMAN"

"DOA ITU SENJATA ORANG BERIMAN"

FADHILATUS SHEIKH MISHARI AL-AFASY : SURAH AL-MULK

HADIAH TV DARI IJOKS2009.. .TERIMA KASIH

TUNTUTLAH ILMU - SUARA FIRDAUS

Suara Firdaus - Tuntutlah Ilmu.mp3
Download at rapidlibrary mp3 music
Rapid Library

PENANGAN ZIKRULLAH - SUARA FIRDAUS

 
Suara Firdaus Penangan Zikrullah.mp3
Download at rapidlibrary mp3 music
Rapid Library

Tuesday, August 04, 2009

DIARI MASA : MENARIK UNTUK DIKONGSIAssalamualaikum wr.wbt… semasa melayari blog sahabat-sahabat… saya terjumpa satu entri menarik . Entri dari blog sahabat saya saudara Amir Hamzah DI SINI. Beliau yang juga merupakan seorang pendidik merupakan rakan satu sekolah saya sewaktu menuntut di SMKA Sultan Azlan Shah, Seri Iskandar, Bota, Perak.

Entri tersebut tentang keajaiban angka…. 123456789… angka yang berurutan akan tercatat dalam “diari masa” pada hari Jumaat ini tanggal 7.8.09 (kosong tu kira buat-buat macam tak de je lah ). Pada pukul 12jam : 34minit : 56saat……… masa akan tercatat seperti berikut … 12 : 34 : 56 07 08 09…… menarik bukan? Jangan percaya pada tuahnya…. Ianya hanya kebetulan berdasarkan fenomena masa yang berlaku.. namun begitu sahabat-sahabat bolehlah mengabadikannya seperti menjadikannya sejarah peribadi dengan melakukan perkara-perkara bermanfaat.

* Diharapkan sahabat-sahabat yang ingin bernikah tidak mengabadikan waktu tersebut sebagai tarikh bersejarah dalam hidup mereka kerana………. Pertama.. sekiranya 12 : 34 tengahari….. terlalu hampir dengan persiapan kita melaksanakan tuntutan solat Jumaat… Kena stand-by for solat… kalau yang jenis aqad nikah 5-60 kali… nanti nikahnya ke mana… Jumaatnye ke mana. Kedua.. sekiranya 12 : 34 pagi….. confirm Tok Qadhi sedang lena dibuai mimpi. Jangan diganggu… :)


...والله اعلم...

No comments:

Related Posts with Thumbnails