TIADA TUHAN SELAIN ALLAH, MUHAMMAD ITU PESURUH ALLAH

TIADA TUHAN SELAIN ALLAH, MUHAMMAD ITU PESURUH ALLAH
Voting

::::: AHLAN WA SAHLAN WA MARHABAN BIKUM :::::

SaHaBaT BLoGGeR

AWARD UNTUK SAHABAT : TEGAKKAN PANJI ISLAM

AWARD UNTUK SAHABAT : TEGAKKAN PANJI ISLAM

::::: CENDERAHATI DARI GUA OTAI :::::

::::: CENDERAHATI DARI GUA OTAI :::::
SYUKRAN JAZIILAN LAKA...

"DOA ITU SENJATA ORANG BERIMAN"

"DOA ITU SENJATA ORANG BERIMAN"

FADHILATUS SHEIKH MISHARI AL-AFASY : SURAH AL-MULK

HADIAH TV DARI IJOKS2009.. .TERIMA KASIH

TUNTUTLAH ILMU - SUARA FIRDAUS

Suara Firdaus - Tuntutlah Ilmu.mp3
Download at rapidlibrary mp3 music
Rapid Library

PENANGAN ZIKRULLAH - SUARA FIRDAUS

 
Suara Firdaus Penangan Zikrullah.mp3
Download at rapidlibrary mp3 music
Rapid Library

Sunday, October 25, 2009

TERIMA KASIH GUAOTAI


Assalamualaikum warahmatullah….

Posting kali ini mungkin agak berlainan dari yang biasa… :) … sebenarnya posting ini adalah sebagai salah satu tanda terima kasih kepada seorang
SAHABAT MAYA yang telah bersusah payah mengajar ilmu tentang photoshop DI SINI … sampai buat video tutorial lagi… terima kasih la guaotai… ilmu yang bermanfaat dan dapat dikongsi bersama. Untuk pengetahuan… saya ni minat jugalah dalam hal berdesign-design ni.. tapi tak pernah belajar dari sesiapa pun….. godek sendiri je. Begitulah kalau belajar tak de guru… tentu ada yang kita tak tahu… macam kita baca buku… hanya maksud yang tersurat dapat difahami… yang tersirat berdasarkan pemahaman masing-masing. Kalau syaithan jadi pembimbing…. hitamlah jalan kita, kalau mursyid yang membimbing.. InsyaAllah bercahayalah jalan kita. :). Sempat jugalah saya praktikkan apa yang telah diajar oleh guaotai (text with background picture) …tapi tak delah sehebat guaotai… anak murid mana boleh lawan tok guru lagi.. Ada beberapa step yang tak boleh saya buat…. Tak pasti samada saya tak reti atau sebab saya guna AP CS2 je… bukan AP CS3.


Photo asal ( Aliatun Najihah sewaktu berumur 2 tahun )


Hasil godek (1)


Hasil godek (2)


(canvas style)


Photo asal


Setelah digodek


Photo asal


Setelah digodek..


Terima kasih guaotai............. :)

8 comments:

Werdah said...

Salam Saifun,

Wah, cepat belajar ya!! kak ni susah nak faham bab2 macam ni.. nak buat read more n read less pun tak jadi2 lagi.

syahbandar87 said...

tahniah ustaz dpt blaja ilmu br.hehe..sy sbnrnye tertarik tngk gmbr2 anak ustaz tu la..yg dlm frame tu..comel tul anak ustaz..kecil2 lagi sdh didik dngn nilai islam..muga dh dwsa nanti boleh jd cam ustaz jgk.insyarallah
:)

guaOtai. said...

Dah okey ni ustaz cuma wa tak detailkan apa yg perlu dilakukan pada masa 1.29 tu. Sikit hari ni boleh lebih dari wa ni kekekekkek !

ijoks2009 said...

Tahniah Ustaz,wah semakin canggih la nampaknya blog ustaz pasni..

SaiFuN said...

Salam Kak Werdah...

Kalau dah minat punya hal... memang tak de hal lah.. :)

Saje suka-suka.. dapat gak tambah ilmu dan hiburkan hati bila tengok hasil karya sendiri walaupun tak berapa pandai... :)

SaiFuN said...

Salam Syah...

Terima kasih.. sebagai bapa kita bertanggungjawab mendidik anak sejak usia kecil.. malah Islam menuntut kita mendidik anak semasa dalam kandungan lagi. Itulah yang cuba saya dan isteri praktikkan.. selebihnya tawakkal ilallah.. :)

SaiFuN said...

Salam guaotai...

Thanks a lot... saya dah praktikkan dan alhamdulillah berjaya.... :) makasih banyak..

SaiFuN said...

Salam ijoks..

Terima kasih la... hehe.. banyak lagi nak belajar ilmu dunia ni.. dulu tak sempat nak belajar ilmu-ilmu macam ni.. :)

Related Posts with Thumbnails