TIADA TUHAN SELAIN ALLAH, MUHAMMAD ITU PESURUH ALLAH

TIADA TUHAN SELAIN ALLAH, MUHAMMAD ITU PESURUH ALLAH
Voting

::::: AHLAN WA SAHLAN WA MARHABAN BIKUM :::::

SaHaBaT BLoGGeR

AWARD UNTUK SAHABAT : TEGAKKAN PANJI ISLAM

AWARD UNTUK SAHABAT : TEGAKKAN PANJI ISLAM

::::: CENDERAHATI DARI GUA OTAI :::::

::::: CENDERAHATI DARI GUA OTAI :::::
SYUKRAN JAZIILAN LAKA...

"DOA ITU SENJATA ORANG BERIMAN"

"DOA ITU SENJATA ORANG BERIMAN"

FADHILATUS SHEIKH MISHARI AL-AFASY : SURAH AL-MULK

HADIAH TV DARI IJOKS2009.. .TERIMA KASIH

TUNTUTLAH ILMU - SUARA FIRDAUS

Suara Firdaus - Tuntutlah Ilmu.mp3
Download at rapidlibrary mp3 music
Rapid Library

PENANGAN ZIKRULLAH - SUARA FIRDAUS

 
Suara Firdaus Penangan Zikrullah.mp3
Download at rapidlibrary mp3 music
Rapid Library

Monday, February 14, 2011

SALAM MAULIDUR RASUL BUAT SEMUA SAHABATAssalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Salam 1 Aqidah sahabat-sahabat sekalian. Semoga Allah S.W.T sentiasa memberikan rahmah dan maghfirahNya kepada kita semua InsyaAllah. Mudah-mudahan kita senantiasa ditetapkan iman... bersikap ihsan dalam melaksanakan tugas kita selaku Khalifah Allah di muka bumi ini.

Sesungguhnya Rasulullah S.A.W merupakan insan terpilih yang dikurniakan oleh Allah ke atas alam ini. Lahirnya membawa seribu satu rahmat, perjalanan hidup baginda penuh dengan suka duka semata-mata ingin mengeluarkan umatnya dari kesesatan dan kejahilan. Hidupnya genap 63 tahun... tidak satupun disia-siakan melainkan hanya untuk Allah dan untuk agama Allah serta umatnya yang dikasihi... sungguh terpuji sifat dan akhlak baginda...

Rasul ibarat bulan purnama
Cahaya penuhi alam buana
Muhammad itu insan ternama
Dakwah baginda amatlah bijaksana

Dakwah baginda tak kira masa
Tak kira tempat tak kira hala
Mari bersama mengenang jasa
Insan terpuji lagi mulia


Saya dan keluarga mengambil kesempatan mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEPUTERAAN JUNJUNGAN AGUNG LAGI MULIA MUHAMMAD IBNI ABDILLAH.. RASULULLAH S.A.W kepada semua sahabat-sahabat pengunjung blog ini. Moga dengan ingatan berpanjangan serta berterusan kepada baginda..dapatlah kita menyingkap kembali segala pengorbanan yang telah dilakukan oleh baginda Rasulullah S.A.W.

Saya akhiri penulisan ini dengan menyelitkan 10 nasihat Rasulullah S.A.W kepada Muadz Bin Jabal. Semoga ianya dapat menjadi panduan bagi kita semua untuk meneruskan kehidupan di bumi Allah yang semntara ini.. InsyaAllah.

Sabda Rasulullah S.A.W kepada Mu'adz, "Wahai Mu'adz, apabila di dalam amal perbuatanmu itu ada kekurangan :

1-Jagalah lisanmu supaya tidak terjatuh di dalam ghibah terhadap saudaramu (muslimin). (ghibah adalah sejenis penyakit hati yang memakan kebaikan dan mendatangkan keburukan ya’ni dosa kepada sipelaku)

2-Bacalah Al-Qur'an

3-Tanggunglah dosamu sendiri untukmu dan jangan engkau tanggungkan dosamu kepada orang lain.

4-Jangan engkau mensucikan dirimu dengan mencela orang lain.

5-Jangan engkau tinggikan dirimu sendiri di atas mereka.

6-Jangan engkau masukkan amal perbuatan dunia ke dalam amal perbuatan akhirat.

7-Jangan engkau menyombongkan diri pada kedudukanmu supaya orang takut kepada perangaimu yang tidak baik.

8-Jangan engkau membisikkan sesuatu sedang dekatmu ada orang lain.

9-Jangan engkau merasa tinggi dan mulia daripada orang lain.

10-Jangan engkau sakitkan hati orang dengan ucapan-ucapanmu.

Ilalliqa'... maassalamah...

والسلام عليكم و رحمة الله

4 comments:

Werdah said...

Assalamu'alaikum SaiFun

Salam Maulidur Rasul... selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad saw keluarga serta para sahabat dan yang istiqamah mengikuti baginda.

سيف النظام بن حاج عثمان said...

W'salam Kak Werdah...

Terima kasih... Salam Maulidurrasul juga utk Kak Werdah sekeluarga.

pecinta_Islam said...

salam ustaz..pohon bertanya..sy ada pernah dengar dari kawan saya..katanya soal mazhab,kita bkn nya kena tertumpu hnya pd satu mazhab shja..yg tu sy fikir ada benarnya lg.tp katanya lg kita wajib dalami perbezaan pendapat ini..pendapat mana yg lbh kuat baru kita ikut..katanya lagi soal batal wuduk bersentuhan dngn istri..katanya sejauh mana kita bandingkn dngn pndpt lain yg menyatakan x batal..jd katanya kita wajib membanding terlebih dahulu dngn pndpt dlm mazhab lain..tak boleh bertaklid buta..tak boleh main ikut je sesuatu mazhab..bila orng ckp mazhab syafie ckp haram kita pun ckp haram..sdngkn kita x bandingkn lagi dngn pndpt2 lain...mksdnya penjelasannya,di dalam khilaf ini,pemilihan kita mestilah berdasarkan kecenderungan kita setelah kita merujuk jg hujjah dari luar pendpt mazhab kita.jika kita telah pun bandingkan,dan kecenderungn kita pd pandangan dlm mazhab syafie baru kita boleh ikut pandngn mazhab syafie,tp setelah membandingkan tiba2 kita lbh cenderung pd pndpt mazhab selain syafie,kita wajib ikut yg kita lbh cenderung.tak boleh bertakliq buta..apa pendapat ustaz?betul ke itu macam?

soalan kedua:
bolehkah ustaz jelaskan akan dakwaan ustaz ini..mengenai kesesatan berhubung pelajaran sifat 20

http://www.youtube.com/watch?v=nJdb77Onooo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YW0a8F50_B8&feature=related

JUNAIDI said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

Related Posts with Thumbnails